Hem / Dagbok

Dagbok 2010

Anpassad sökning

 

Dagbok 2010

En trogen kamrat på alla rallyn - Labradoren "Bella". Hon älskar att färdas i 111:an. Varma dagar öppnar husse sidofönstren eller takluckan. Spännande lukter strömmar in i kupén.

 

Och så det breda baksätet. En underbart skön plats att sova på. Bella litar på sin husse. Nu också med eget säkerhetsbälte.

 

 

 

   
   
   
September/Oktober 2010 - W123 280CE:n ute på annons i Klassiker för 69.000 kr. En underbar bil. Vacker! Kommer att sakna den, men måste vidare med min 111:a. Just nu är 2 "oldies" för mycket.

Augusti 2010 - Ett besök "Hemma hos Hellerströms" söder om Linköping var månadens höjdpunkt. Nu fick 111:an spänna ut på en dagstripp om 50 mil. Bra för själen och bra för bilen. Haft lite dåligt samvete för att den använts för lite. För att råda bot mot detta har jag tagit ett beslut, om än jobbigt, att göra mig av med min W123 280CE. Hinner inte med 111:an som jag skulle vilja.

Juli 2010 - 280 CE:n - W123 besiktigad utan anmärkning. Hittade elfelet som jag själv var orsak till. Ett annat var ett glapp i en kabelanslutning vid vänster strålkastare. Nu klarar bilen två år till. Skönt! För varmt i mitt tycke att köra gammelbil när temperaturen pendlar runt 30 grader.
Juni 2010 - Nu har jag bekymmer med 280 CE:n - W123. Underkänd på besiktningen! Bromsljusen fungerar inte. Tänds när backväxeln ligger i. Då går tankmätaren också till full tank och fastnar där. Den andra lite pinsamma felet var att det var dålig kontakt i en dosa bredvid vänster strålkastare. Halvljuset fungerade lite som det ville. Allt detta måste ha uppstått under stilleståndet i vinter. Halvljuset lätt fixat men det andra?

Maj 2010 - W111:an igång igen! Till Hedemora och "MB Springmeet 2010". Årets första sommardag med temperaturer uppemot 25 grader. Skön tur på allt som allt 30 mil till vackra Dalarna för att som åskådare uppleva det fantastiska motorintresset.

111:an har nu sin nya utjämningsfjäder. Bensinslangen som sprang läck är utbytt. Bromsoken fram som satt fast fungerade bra. Bilen går oförskämt bra nu! Dock måste jag byta ut trasiga stötdämpare fram. Den är lite för mjuk. Däcken har torrsprickor. Men glädjen är på topp!

April 2010 - Våren känns seg i år. Blir jobb i garaget med stängda dörrar.För kallt ute. Vill ha mer tid på mig så CE:n uppskjuten till mitten av maj med besiktningen. Pedant när det gäller underrede. Olja i bakaxeln utbytt. Bensintanken tömd. Fräsch ny bensin 98 oktan ska fyllas på.

W111:an - har börjat med framlysena. Ska byta till halogen i standardljusen. Byta olja i motorn. Tanken tömd här också. Ska rengöra silen i botten. Kanske också byta fjädern till bakaxlen. Besiktas i slutet av augusti. Tid beställd.

Mars 2010 - Besiktningen av 280CE:n planerad till den 31/3 är uppskjuten till mitten av april. Tror inte jag blir klar med bilen i tid. Nu när dämparen är bortplockad finns möjlighet att rengöra och behandla bottenplattan. Nytt bromsok ska sättas på plats. Nya kopparrör böjas, nya bromsslangar monteras. Bromsskölden lackad. Drivxeln rengjord utvändigt, målad och gummidamaskerna rengjorda. Skulle behöva byta stötdämpare bak. Men får anstå ett tag. Tänk om man kunnat is-blästra under - nu får man skrapa med kniv och mejsel. Men snyggt blir det också. Och så på med svart lack. Ingen bil för blöta grusvägar....

Februari 2010 - Vintern är som värst nu. Vacker, otyglad, farlig. Som en 300 SEL 6.3. En gigant i vanlig kostym. Som en följetong har strul med datorn varit, ända sedan mitten av oktober. Med ny dator, nya program som klarar Win7 hoppas jag att jag kan få tid att ägna mig åt annat som har med bilhobbyn att göra.

Ewy Rosqvist - fashinerar mig. Vilken prestation denna kvinna utförde med en bruksbil (w111 220SE) i t ex Argentina 1962. Ewy skrev en bok om detta rally som heter "Fart från början till slut". Den gavs ut 1963. Jag har läst den. Det hade aldrig hänt tidigare att en förare vunnit alla fyra deletapper av den 4600 km långa banan. Ska skriva lite mer om detta framöver.

2010-02-04 - Har köpt en ny fjäder till bakaxeln på Tradera. Ska pröva att byta ut hydraulcylindern för att se om bakvagnen reser sig.

Placerade 280 CE:n på pallbockar för att förbereda byte av vänster bromsok. Samt översyn av bottenplattan nu när den är torr. Besiktning i slutet av mars. Köpt ny bakre ljuddämpare - en Walker. Den gamla har flera hål i sig.. Passar på och snyggar upp durken när det blir åtkomligt.

 

 

 

   

Om mig | Site Map | Privacy Policy | Kontakta mig |