Hem / Teknik

Reservdelar

Anpassad sökning

Nya delar till bilen

Reservdelsförsörjningen till bilarna är god. Det mesta kan beställas från fabriken, en del nytillverkas också.

Finns också många andra företag som erbjuder reserv-delar.

Tyvärr är det inte alltid så billigt!

Bilden visar Utgåva D -1973

För att kunna byta delar behöver du veta reservdelsnumret till delen. Till hjälp kan man ha originalkatalogerna med sprängskisser. Känns lättare att komma med numret på papper än att förklara för reservdelsmannen hos t ex Hedins vad du vill ha. Kan bli fel, vilket jag råkat ut för.

 

Får du inte tag i de oranga originalböckerna, går det köpa en mycket bra Reservdelskatalog från Mercedes i Tyskland. Finns i 2 versioner: en för 220SE och en för 250SE/S80SE.

Denna "Original-Teilekatalog" innehåller sprängskisser och reservdelsnumren i en förenklad upplaga utgiven i samarbete med en tysk Mercedes-klubb.

Denna kan du köpa för 23 Euro + frakt.

Med reservdelsnumren kan du ställa en fråga till fabriken på länken:

Klicka i rutan

 

Medlem i Mercedes-Benz-klubben som kan uppvisa medlemskort ska ha minimum 10% på delar hos Mercedes, Philipsons, Hedins och Bernats Bil för att nämna några.

 

 

Andra reservdelsföretag

Ett alternativ till Mercedes egna reservdelar, är att söka hos Niemöller, en gigant inom delar till Veteran-Mercedes. De har både nytt och begagnat till något lägre pris än Mercedes. Bara deras katalog är ett nöje att bläddra i. Man kan också prisfråga på Niemöllers hemsida.

Sprängskisser finns också hos Cochera i Spanien. Bra hemsida och har handlat där:

Fråga också Växjö Mercedesdelar. De tar hem till bilen även om de inte har det i katalogen.

Det finns många utländska "Spare Parts" leverantörer i USA, England, Tyskland, Australien. Och begagnat hos skrotar "Junk Yards" och svenska "Bildelsbasen" samt Tradera och Blocket.

Riktigt kul är denna ryska sida med sprängskisser. Lotsa dig fram till Mercedes (står på ryska) men sedan är det begripligt (fungerar ej med Fireforx.:

Om mig | Site Map | Privacy Policy | Kontakta mig |

© 2008 W111.se (established 27/12 2007)